Pendik, İstanbul / Türkiye
Pzt-Cum 08:00 - 18:00
Pendik, İstanbul / Türkiye
Pzt-Cum 08:00 - 18:00
01-01-1970

Torna Tezgahı Çeşitleri

Torna, birçok farklı işlemlerin bütününü oluşturduğu için, yapılan her farklı torna işlemi için farklı tezgah üretilmiştir. Üretilen birçok tezgah, içinde farklı kollara da ayrılabiliyor.

Genel olarak torna tezgahlarını sayacak olursak, universal torna, masa tornası, saatçi tornası, elektronik kontrollü torna tezgahları ve hidrolik kontrollü torna tezgahlarını örnek verebiliriz.

Ancak özel kullanımlara göre üretilen torna tezgahları da mevcuttur. Bu tezgahlar da, kam tezgahı, hava tezgahı, revolver torna tezgahı, üretim tipi tezgahı, kopya tezgahı, otomatik torna tezgahları ve sırt alma tezgahları olarak sıralanabilir.

Birçok farklı iş için torna tezgahı özel olarak da hazırlanabilir.

Torna tezgahlarında, pirinç, paslanmaz çelik ve bakır gibi bir çok metalin yanında süper alaşımları da içeren ve karmaşık olan  malzemelere kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip birçok farklı malzeme tornada işlenebiliyor.

Son yıllarda ise özellikle uzay parçalarının üretiminde kullanılan ürünler ve karbon fiber gibi kompozitlerin üretimi de popüler hale gelerek kullanılıyor. Böylelikle torna tezgahı nedir ve çeşitleri nelerdir soruları cevaplanmış oluyor.

whatsapp