Pendik, İstanbul / Türkiye
Pzt-Cum 08:00 - 18:00
Pendik, İstanbul / Türkiye
Pzt-Cum 08:00 - 18:00

CNC Torna Nedir?

CNC Torna Nedir ?, makine ve metal sektöründe çalışan kişilerin artık adını ezbere bildiği ve yaptığı işin temelini oluşturan işlemler bütünü olarak tanımlanabilir. 

Torna nedir sorusuna herkesin öğrenebileceği bir cevap vermek gerekirse, kendi ekseni etrafında dönen, metal ya da diğer alaşımlı malzemelere yapılan talaş kaldırma işlemine tornalama denir.

Meslek liselerinde adını sıkça duyduğumuz torna tesviye nedir sorusuna ise, torna işlemlerini tezgahlar yardımıyla yapmak ya da parçaları bu tezgahlarda son haline getirmek için yapılan işlemler bütünü cevabı verilebilir.

Torna işlemleri, ağır işçilik ve güç gerektiren işlerdir. Gelişen teknoloji, güç kullanımının azalmasını sağlamış, hazırlanan parçaların da çok daha kaliteli ve düzgün çıkmasını sağlamıştır.

Hem enerji hem zaman hem de maliyetten sağlanan tasarrufla, daha düzgün parçaların oluşturduğu daha az sorun çıkaran makineler üretilmiştir. Torna işleme, birçok şekilde yapılabiliyor ve her biri için de uygun tezgahlar üretiliyor.

Üretilen bu tezgahlar sayesinde birçok farklı torna işlemi kaliteli bir şekilde yapılmış oluyor. Torna ne demek sorusu aslında birçok ayrı işlemin bütününü oluşturan bir cevabı bünyesinde barındırıyor.

whatsapp